LES CATARINETES

Ahir, dia 22 de novembre, celebràrem Les Catarinetes a l'escola de Sant Joanet.

Com tots sabeu, Les Catarinetes és una celebració infantil present en diferents pobles valencians per a celebrar el dia de Santa Caterina.
A Xàtiva, aquesta celebració consisteix en fer una excursió al camp per pendre el berenar, el qual sol estar elaborat amb el pa de catalinetes, un pa especial amb llavors d'anís. A Canals, els xiquets mengen una cassola d'arròs al forn a l'escola on dinen tots junts. I nosaltres, doncs fem una mica de tot.

Els mes menuts del cole anaren caminat fins Manuel i els majors amb bicicletes.




També anàrem a la biblioteca de manuel a vore una exposició que hi ha sobre Les Salines molt interessant. Allí ens van parlar de la fauna, flora, la història... vam vorer una sel·lecció de minerals, un herbari i una recol·lecta de les plantes que allí trobem.





Una vegada en el poliesportiu de Manuel, gaudirem d'un dia genial de sol i bon temps a l'aire lliure, on jugàrem lliurement al parc i practicant diversos esports: ciclisme, futbol, voleibol... per a carregar les piles amb una bona cassola d'arròs al forn.



Per a finalitzar el dia i baixar el dinar, realitzarem un joc de pistes per Les Salines. Havíem de trobar les peces d'un trencaclosques per equips i al muntar-lo, comprobàrem que era el cartell de l'esmorzar de la tardor, que celebràrem demà dia 24 de novembre.


Esperem que hageu gaudit d'un dia de convivència entre alumnes, mestres i famílies i que pugam seguir gaudint de Les Catarinetes tots els anys!!

Volem donar les gràcies a l'ajuntament de Manuel per atendre'ns tan be i donar-nos tans bons serveis. Fins l'any que ve!!


Els xiquets de tres i quatre anys han vingut a Ràdio Cra per a contar-nos les activitats proposades per a Catarinetes i cantar-nos la cancó de Les Catalinetes, que diu així:

"Les catalinetes juguen a boletes
els catalinots juguen a bolots.
Tu catalineta,
tu que vas i vens
di-li a ta mare
que vinga correguents...".






Els majors de l'escola també han volgut celebrar les Catarinetes en classe de música i ens han interpretat amb la flauta dolça la cançó de les Catarinetes.

1 comentari:

  1. Molt bé, m'agrada molt la celebració que heu fet de les Catalinetes, heu tingut un dia molt complet. Quan jo era xicotet també ho celebràvem anant a les Salines a berenar amb els Mestres (Donya Humildad i Don Eduardo). Espere i desitge que us ho hàgeu passat d'allò més bé.

    ResponElimina